Concursul Ortodoxie și Sfințenie, la Râmnicu Vâlcea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopia Râmnicului, Biroul de catehizare a tineretului, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea, au organizat vineri, 8 iunie 2012, Concursul „Ortodoxie și Sfințenie”. La acest eveniment au participat elevi de liceu, fiind urmărită promovarea valorilor credinței creștine.

După cum ne informează arhiram.ro, evenimentul a fost coordonat de către Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, și s-a desfășurat în cadrul Complexului Spiritual-Cultural „Sfântul Antim Ivireanul” din cadrul Centrului eparhial.

Concursul propune participanților însușirea cunoștințelor despre spiritualitatea ortodoxă, precum și dezvoltarea trăirii duhovnicești prin determinarea înțelegerii necesității iubirii aproapelui ca element esențial, cu valoare fundamentală, în Ortodoxie.

În cadrul concursului au fost acordate următoarele premii:

Premiul I – Colegiul Național „Matei Basarab”, Râmnicu Vâlcea, coordonatori prof. Camelia Matei, prof. Georgeta Găitănaru;

Premiul II – Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, Râmnicu Vâlcea, prof. coordonator Ralida Potcoveanu;

Premiul III – Școala „Antim Ivireanul”, Râmnicu Vâlcea, prof. coordonator Violeta Titela Negrea;

Echipajele premiate au primit diplome și premii în cărți, reviste, pliante și icoane.

„Aprofundarea aspectelor spiritualității creștine, îi ajută pe tineri, într-o lume desacralizată și secularizată, în a se autodefini și a se cunoaște ca și chip al lui Dumnezeu. Educația religioasă urmărește realizarea comuniunii omului cu Dumnezeu, ceea ce necesită din partea omului o permanentă purificare de patimi și o creștere în virtute”, a precizat Prof. Daniela Ionescu, Inspector de Religie în cadrul ISJ Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente