Concursul național de proiecte duhovnicești Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine în Protopopiatul Sibiu

La sediul Protopopiatului Ortodox Român Sibiu, s-a desfășurat joi, 3 aprilie 2014, etapa pe protopopiat a Concursului dedicat Anului Omagial Euharistic al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, inițiat de Patriarhia Română, informează mitropolia-ardealului.ro.

Concursul național de proiecte duhovnicești „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine” s-a adresat copiilor, preoților și profesorilor de religie implicați în Programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” și a urmărit educarea copiilor privind participarea la Sfânta Liturghie și la lucrarea filantropică a Bisericii.

Scopul concursului a fost de a cultiva dragostea față de Biserică și Liturghie, de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiționale și a afirmării propriei identități religioase în contextul unei lumi seculare și secularizante și a diluării semnificative a identităților de orice fel într-un proces de globalizare alert și derutant.

La competiția din Protopopiatul Sibiu au participat copiii din cadrul parohiilor, implicați în programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani. Comisia de jurizare s-a întrunit conform regulamentului de desfășurare și a fost formată din protopopul Ioan Coșa, președinte de comisie, pr. Laurențiu Broscățeanu, responsabil cu cateheza parohială, pr. George Cosmin Piț, responsabil cu activitatea misionară, pr. Rareș Sbera, profesor de religie, Gabriela Răduleț, secretar de comisie.

În urma evaluării, au fost acordate următoarele premii: premiul I – Parohia Persoanelor cu Deficiență de Auz (pr. Marian Vlăduț); premiul II – Parohia Cisnădie II (pr. Constantin Iacob); premiul III – Parohia Cibin II (pr. Vasile Dariciuc); mențiune – Parohia Cisnădie IV (pr. Marius Ucă).

Comentarii Facebook


Știri recente