Concursul Național de Muzică Bisericească Lăudați pe Domnul! – ediția a VI-a, 2013

Concursul Național de Muzică Bisericească „Lăudați pe Domnul!” – ediția a VI-a, 2013 este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în perioada 8 iulie – 27 octombrie 2013.

Concursul își propune: să contribuie la cunoașterea lui Dumnezeu și la cultivarea comuniunii frățești; să susțină interpretarea autentică a muzicii bisericești; să identifice și să promoveze formațiile de muzică bisericească valoroase; să faciliteze accesul publicului larg la acest gen de muzică; să îmbogățească repertoriul liturgic românesc, stimulând creativitatea compozitorilor de muzică bisericească din țară.

Secțiunile concursului sunt:

A. Interpretare – vor participa coruri parohiale mixte din țară.

Corurile vor avea 15-30 de membri, indiferent de vârstă. Până în ziua de 30 august 2013 dirijorul corului va trimite centrului eparhial: formularul de înscriere la concurs, o fotografie recentă a corului (pe CD) și șapte exemplare ale pieselor muzicale ce vor fi interpretate. Etapa eparhială va avea loc în perioada 9-20 septembrie 2013, etapa mitropolitană în perioada 1-15 octombrie 2013, iar etapa națională în ziua de 27 octombrie 2013, la Palatul Patriarhiei. Proba de concurs, la nivel eparhial, mitropolitan și național, constă în interpretarea a trei piese muzicale bisericești corale: troparul hramului bisericii din care provine corul/alt tropar la alegere, un axion duminical/praznical și o piesă de chinonic, nu mai mult de 12 minute în total. În etapa națională, fiecare cor concurent va da răspunsurile la Sfânta Liturghie din ziua de duminică, 27 octombrie 2013, într-una din cele șase parohii propuse de Arhiepiscopia Bucureștilor și stabilite prin tragere la sorți.

B. Compoziție muzicală – vor participa compozitori de muzică bisericească din România.

Concurenții vor compune muzica pentru chinonicul duminical „Lăudați pe Domnul din ceruri. Aliluia. Aliluia. Aliluia.” (pentru cor mixt, bărbătesc sau de voci egale), vor trimite formularul de înscriere completat, partitura în 7 exemplare și un CD care să conțină compoziția în variantă midi, pe adresa Sectorului teologic-educațional, Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 25, 040163, sector 4, București, cu mențiunea: Pentru Concursul Național de Muzică Bisericească „Lăudați pe Domnul!” – Secțiunea B, Compoziție Muzicală. Termenul limită este: 1 octombrie 2013 (data poștei). Partitura nu va fi semnată; numele va fi scris doar pe plic și în formularul de înscriere.

Conceptul integral al concursului poate fi descărcat de pe prima pagină a site-ului www.patriarhia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente