Concursul Naţional de Materiale Didactice „Educaţia religioasă – tradiţie şi actualitate”

În perioada 2 februarie – 7 iunie 2015, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române organizează Concursul Naţional de Materiale Didactice Educaţia religioasă – tradiţie şi actualitate.

Obiectivul general al concursului constă în dezvoltarea unui context competiţional, la nivel naţional, pentru elaborarea de materiale didactice de calitate pentru ora de Religie.

Pentru prima ediţie a concursului, din 2015, vor fi luate în analiză materiale didactice pentru clasele a II-a, a III-a şi a IV-a.

La concurs se pot înscrie echipe formate din 2-3 autori. Aceştia pot fi: profesori de Religie, profesori care predau alte discipline şcolare, specialişti în domenii relevante pentru proiectul propus (arte, literatură, istorie etc.).

Fiecare echipă de autori va prezenta la concurs un proiect ce conţine un set de materiale didactice pentru o singură clasă şi un singur domeniu, selectate la alegere din programele şcolare de Religie, cultul ortodox, clasa a II-a, clasa a III-a sau clasa a IV-a. Echipele de autori vor trimite proiectele pe adresa Sectorului teologic-educaţional, în perioada 11-15 mai 2015.

Câştigătorii concursului vor primi diplome, cărţi şi bani (oferiţi de Patriarhia Română). Premierea câştigătorilor concursului se va face la Catedrala Patriarhală, în ziua de 7 iunie 2015 (Duminica părinţilor şi copiilor), după Sfânta Liturghie, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Concursul se înscrie între manifestările dedicate anului 2015, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.

Conceptul concursului este disponibil pe site-ul www.patriarhia.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente