Concursul Național de Iconografie Ucenici la porțile credinței

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în perioada 3-6 septembrie 2013, la Tecuci a avut loc Concursul Național de Artă Plastică și Iconografie intitulat sugestiv „Ucenici la porțile credinței”, ediția a VI-a, după cum a precizat Pr. Gheorghe Joghiu, Protopop de Tecuci.

La concurs au participat 40 de elevi de gimnaziu, însoțiți de supraveghetori, de la programele de cateheză Hristos împărtășit copiilor” și cluburile de copii din județele: Călărași, Bacău, Vrancea, Buzău, Galați și Brăila, precum și elevi de la Seminarul „Sf. Apostol Andrei” din municipiul Galați, secția Patrimoniu.

În cele patru zile rezervate atelierului de creație, la Clubul copiilor din Tecuci, zilnic între orele 9:00 și 15:00, cu pauza de masă cuvenită, copiii au pictat icoane pe diferite suporturi (sticlă, lemn sau piatră).

Programul a inclus vizitarea unor mănăstiri de pe teritoriul canonic al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, unde tinerii participanți au asistat la slujba de seară, au vizitat muzeele și împrejurimile unde au fost cazați. Astfel au putut fi cunoscute mănăstirile Vladimirești, Cudalbi și Buciumeni din județul Galați.

Vineri, 6 septembrie a avut loc festivitatea de premiere. Juriul, format dintr-un pictor bisericesc, un preot și un delegat al Inspectoratului Școlar Județean din Galați a apreciat calitatea lucrărilor executate, care au fost ulterior vernisate în cadrul expoziției iconografice din sala de festivități a Protoieriei Tecuci.

Au fost oferite diplome și medalii iar impresiile tuturor participanților au fost consemnate într-un jurnal special.

Protoieria Tecuci și Clubul copiilor din Tecuci mulțumesc cu recunoștință Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian pentru buna desfășurare a activității și voluntarilor care s-au oferit să susțină acest program deosebit pentru copii.

Comentarii Facebook


Știri recente