Concursul național ,,Biserica și Școala din sufletul meu” – faza eparhială, în Argeş

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a avut loc luni, 26 aprilie 2016, faza eparhială a Concursului național ,,Biserica și Școala din sufletul meu”. Evenimentul a fost organizat de Biroul de Catehizare și Activități cu Tineretul  în paraclisul Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica din cadrul Centrului Eparhial. În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și a unei comisii de jurizare au fost prezentate cele 18 proiecte susținute de grupurile catehetice din cele șase protoierii.

În urma jurizării, locul I a fost obținut de grupul catehetic din parohia Mărcuș, protopopiatul Câmpulung Muscel, care va reprezenta Eparhia Argeșului și Muscelului la Patriarhia Română în perioada 20-21 mai 2016. Locul II a fost obținut de grupul catehetic de la parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Mioveni, iar locul III a revenit grupului  catehetic de la parohia Găvana III din municipiul Pitești. Celelalte proiecte au fost premiate de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului cu mențiuni și diplome de participare.

De asemenea, toți participanții au primit diferite daruri ca răsplată pentru eforturile depuse în cadrul acestor proiecte, anunţă reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

***

Prin Concursul de creaţie „Biserica și Școala din sufletul meu” se dorește cunoașterea preocupărilor şi aspiraţiilor generaţiilor actuale de elevi şi oferirea șansei ca acestea să fie evidenţiate şi fructificate. Concursul îşi propune să îi ajute pe participanţi să îşi descopere, prin activităţi de creaţie, noi aptitudini şi să îşi formeze anumite deprinderi, să promoveze practici noi privind învăţarea şi să realizeze schimbul de experienţă între copii. Competiţia s-a adresat copiilor, preoților și profesorilor de religie implicați în Programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” precum și celor care se ostenesc la catedră sau la amvonul Bisericii, urmărind să educe copiii pentru a-și construi un viitor în care viața să fie trăită în deplinătatea ei.

Comentarii Facebook


Știri recente