Concursul „Micul Onufrie”, în parohia clujeană „Nașterea Domnului”

Parohia ortodoxă „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, a găzduit joi, 12 iunie 2014, de ziua Sfântului Onufrie, Concursul religios „Micul Onufrie”, aflat la a 8-a ediție, potrivit Radio Renașterea.

Și anul acesta, elevii de la Școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca (dir. prof. Eugenia Marcu) l-au cinstit în mod deosebit pe Sfântul Onufrie cel Mare, model de bunătate și dărnicie pentru copii. Tema concursului din acest an a fost „O pâine și pe masa aproapelui meu”. Însoțiți de profesoara de religie Daniela Necula cei 60 de elevi au pregătit un program de rugăciuni, povestiri și cântece religioase, dar au adus fiecare și câte o pâine, care va ajunge pe masa celor care au trebuință de ea. La final, cei mai buni participanți au primit diplome. La fel au fost răsplătiți și cei care au dăruit cea mai frumoasă pâine. Pentru toți elevii s-a pregătit un mic dar care a constat într-o iconiță și „pâinicile Micului Onufrie”. Au fost prezenți la acest eveniment preoții parohiei, pr. paroh Nicolae Buda și pr. Dorel Man, d-na director prof. Eugenia Marcu și cadre didactice de la Școala „C-tin Brâncuși”.

În încheiere, a avut loc o agapă în sala de la demisolul bisericii, unde, după binecuvântarea mesei, copiii s-au bucurat de bucatele pregătite pentru ei și au prăznuit cum se cuvine această sărbătoare.

În biserică, tinerii pot găsi modele vii

Potrivit coordonatoarei activităților de la parohia „Nașterea Domnului”, Marilena Asănică „prin aceste întâlniri pentru cinstirea sfinților, copiii învață că în biserică pot găsi modele vii, demne de urmat: de iubire, de dărnicie, de sinceritate, curăție și bună-cuviință”.

Și pentru a spori frumusețea cinstirii acestui sfânt, copiii de la Cercul de pictură al parohiei, în mare parte elevi ai Școlii „Constantin Brâncuși”, au hotărât să dăruiască o parte din banii obținuți în atelierele de pictură și de confecționare a podoabelor de pom, mărțișoarelor și a ouălor decorative, pentru definitivarea construcțiilor de la Centrul „Sfântul Onufrie” din Florești. În cadrul acestui proiect, vineri, 13 iunie, părintele Visarion Pașca, duhovnicul Mănăstirii Florești și coordonatorul Centrului, va fi din nou în mijlocul copiilor de la Cercul de pictură pentru a le mulțumi și pentru a le oferi diplome, a precizat Marilena Asănică.

Comentarii Facebook


Știri recente