Concursul „Lăudați pe Domnul!”: Mâine va avea loc evaluarea compoziţiilor muzicale înscrise în concurs

Juriul Secțiunii B (Compoziție muzicală) din cadrul Festivalului – Concurs Național de Muzică Bisericească Lăudați pe Domnul! (ediția a IX-a – 2016) se va întruni joi, 06 octombrie 2016, în vederea evaluării compoziţiilor muzicale şi a desemnării căştigătorilor. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural-Social Sfântul Nectarie de la Eghina al Mănăstirii Radu Vodă din București.

Preşedintele de onoare al juriului va fi Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal. De asemenea, din juriu vor face parte profesori de muzică, dirijori, compozitori și muzicologi din țară.

Cei care s-au înscris în competiție au avut drept cerinţă compunerea a două piese muzicale: un colind religios românesc şi piesă de inspiraţie folclorică pentru un cor mixt sau de voci egale. Participanții au trimis partiturile nesemnate (numele a fost scris doar pe plic şi în formularul de înscriere), în patru exemplare, şi un CD care conține cele două compoziţii în varianta midi. Acestea vor fi evaluate de juriul care se va întruni mâine.

Premierea câștigătorilor va avea loc în data de 27 octombrie 2016 în Aula Magna Teoctist Patriarhul – Palatul Patriarhiei.

Festivalul-Concurs Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul!” – ediția a IX-a, 2016 este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educaţional al Administrației Patriarhale, în perioada 1 martie – 27 octombrie 2016.

Foto: Arhivă

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente