Concursul interjudețean Marea Taină a Nașterii Domnului, la Tomșani-Vâlcea

Astăzi, 14 decembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în Sala de festivități a Căminului Cultural din comuna Tomșani, județul Vâlcea, s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Concursului interjudețean „Marea Taină a Nașterii Domnului”, închinat praznicului Nașterii Domnului, informează arhiram.ro

Evenimentul aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului și Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea a fost organizat de către Primăria comunei Tomșani, Consiliul Local Tomșani, Școlile Gimnaziale Tomșani și Foleștii de Sus și Parohia Foleștii de Sus.

La eveniment au fost prezenți, Părintele Mihai Cârțan, Protoiereu de Horezu și Pr. Constantin Olariu, Inspector pentru catehizarea parohială, care în deschidere au transmis mesajele de binecuvântare ale Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Gherasim și ale Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea a fost la eveniment Prof. Daniela Ionescu, Inspector de Religie. Au mai participat primarul comunei Tomșani, Dumitru Pearcu, oficialități locale, preoți, profesori, elevi, preșcolari și numeroși credincioși din localitate.

Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: Secțiunea de creație plastică, Secțiunea de creație literară și secțiunea de scenete și interpretare corală.

La primele două secțiuni au participat cu peste 300 de lucrări cadre didactice, elevi și preșcolari de la școli din județele Argeș, Vâlcea, Vaslui, Dolj, Bacău, Arad, Hunedoara, Bihor și București. La secțiunea a II-a au participat 20 de grupuri de copii și tineri de la 10 școli din județul Vâlcea: Școala Gimnazială Măldărești, Școala Gimnazială Urși, Școala Gimnazială Cernișoara, Școala Gimnazială Stroești, Școala Gimnazială Oteșani, Școala Gimnazială Vaideeni, Școala Gimnazială Slătioara, Școala Primară Izvoru Rece alături de Școlile Gimnaziale Foleștii de Sus și Tomșani, precum și de Corul de copiii „Aghiofilia” al Parohiei Foleștii de Sus.

La final Moș Crăciun a împărțit daruri la toți participanții.

Despre acest eveniment ne-a oferit mai multe informații prof. Liviu-Bogdan Tudor, profesor de religie la Școala din Tomșani, coordonatorul concursului: „Scopul acestui concurs este acela de a ne reînvia sentimentele frumoase ale sărbătorilor de iarnă, de a reînvia conștiința noastră morală și a învăța să fim mai buni în preajma marii minuni a Întrupării Domnului. Observăm în jurul nostru cum toate tradițiile și obiceiurile legate de Nașterea Domnului se șterg cu o repeziciune de neimaginat. Prin acest concurs încercăm o punere în valoare și în inima elevilor a acestor tradiții și obiceiuri”.

Comentarii Facebook


Știri recente