Concursul Îngerașul păzitor, la Piatra Neamț

Școala Gimnazială Nr. 2 din Piatra Neamț a fost luni, 24 martie 2014, gazda unui eveniment deosebit, concursul „Îngerașul păzitor”, la care au participat elevii clasei a III-a D.

În cadrul parteneriatului educațional „Suntem cu credință” încheiat între Școala Gimnazială Nr. 2 Piatra Neamț și Protopopiatul Piatra Neamț au fost organizate la începutul săptămânii o expoziție de pictură și un concurs literar cu tema „Îngerașul păzitor”, sub îndrumarea prof. Gianina Croitoriu-Dumitru, avându-i colaboratori pe Adrian Apalaghiei, profesor de religie, și pe preoții Dimitrie Cărămidă (Parohia Ghelăești) și Ciprian-Vasile Iftime (Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Piatra Neamț). Evenimentul, adresat elevilor clasei a III-a D, a debutat cu rugăciunea Sfântului Isaac Sirul și a fost deschis de prelegeri ale invitaților, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

„Prin aceste activități, căutăm să educăm la elevi o conduită favorabilă unui stil de viață sănătos – mental, emoțional, fizic și socio-moral. Învățătura religioasă contribuie la realizarea acestui deziderat, constituindu-se în cel mai eficient mijloc de educație, de formare a caracterelor morale și de perfecționare spirituală a omului și a societății umane. Copilul este ca o mlădiță crudă, pe care, dacă o plantezi și o lași să se dezvolte la voia întâmplării, ea va crește după voia vânturilor și a feluritelor situații ale vieții. Dacă însă mlădița este îngrijită de aproape, sprijinită, curățată de buruieni, ea va crește bine, dreaptă, puternică și va aduce roade bune. Considerăm că prin această activitate aducem un modest ajutor părinților, în misiunea grea și marea răspundere ce apasă pe umerii lor în creșterea trupească și sufletească a celor mici”, ne-a declarat prof. Gianina Croitoriu-Dumitru.

„Copiii au fost emoționați și bucuroși de rezultatele muncii lor. Activitățile noastre comune Școala-Biserică vor continua cu filme tematice și cu diferite acțiuni interactive, care să le ofere elevilor o imagine cât mai largă a orizontului vieții creștine”, a adăugat și pr. Dimitrie Cărămidă.

Cele mai bune lucrări literare și artistice au fost premiate, toți elevii primind premii și diplome de participare. În perioada prepascală, toate lucrările copiilor vor fi expuse în sediul Protopopiatului Piatra Neamț.

„Am fost fericit să găsesc copii atât de entuziasmați de tema propusă, cât și parteneri de proiect foarte implicați. Rând pe rând, mesajele celor implicați au adus lumină în concepția copiilor despre îngerul păzitor, și, din acest motiv, am încercat să evidențiem importanța dialogului cu Dumnezeu și modul în care oamenii sunt ei înșiși îngeri păzitori pentru cei din jur. Mă bucură munca cadrelor didactice și a părintelui Dimitrie Cărămidă și am încrederea că mediatizarea acestei acțiuni în presa audio-vizuală și scrisă din județul Neamț, și nu numai, va avea impact asupra celor indeciși în a oferi puțin timp copiilor, fie că este vorba de un parteneriat educațional sau pur și simplu de cateheza parohială”, ne-a spus pr. Ștefan Zaharia, coordonatorul Biroului de Catehizare a Tineretului al Protopopiatului Piatra Neamț.

Ca o informație suplimentară, alături de proiectele înscrise în concursul național „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”, în majoritatea parohiilor din Protopopiatul Piatra Neamț vor fi organizate până la Paști și acțiuni catehetice legate de Anul omagial euharistic.

Comentarii Facebook


Știri recente