Concursul „Icoana și Școala mărturisirii”. Premierea participanţilor în Episcopia Tulcii

În Sala festivă a Centrului Eparhial Tulcea a avut loc premierea participanţilor Concursului național Icoana și Școala mărturisirii – faza eparhială, a transmis Pr. Cons. Cultural Felix Neculai.

Întâlnirea din 10 mai 2017 s-a desfășurat cu binecuvântarea și participarea PS Visarion, a preoților consilieri de la Centrul Eparhial, a profesorilor de religie îndrumători și a peste 40 de copii din toate cele 3 protopopiate ale Episcopiei Tulcii.

În total au participat 144 de elevi din toate ciclurile de învățământ, concursul derulându-se pe 3 secțiuni: literară, artistică și multimedia.

Episcopul le-a adresat elevilor cuvinte de felicitare și încurajare, vorbindu-le despre misiunea tinerilor de a sluji astăzi Biserica și neamul românesc.

La final, toți participanții au primit din partea ierarhului diplome și premii, constând în rechizite școlare, Episcopia Tulcii facilitându-le și accesul la vizitarea muzeelor tulcene.

Portofoliul câștigător a fost realizat de echipa formată din elevele Bucșe Oana Cristina și Barbu Maria Alexandra de la Parohia Sf. Gheorghe – Tulcea care vor participa din partea Episcopei Tulcii la etapa națională ce se va desfășura în data de 21 mai.

În cadrul întâlnirii, membrii juriului au ținut alocuțiuni în care au subliniat valoarea artistică și literară a lucrărilor, mărturisindu-și și impresiile deosebit de plăcute de a se întâlni într-un mod spiritual, prin creație, cu cei mai tineri artiști tulceni.

Comentarii Facebook


Știri recente