Concursul de spiritualitate creștină la Focșani

În perioada 14-21 mai 2014, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va avea loc a cincea ediție a Concursului de spiritualitate creștină „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, organizat de Parohia „Sf. Gheorghe Sud”-Focșani, în colaborare cu Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” și Fundația „Zi Deschisă”, după cum a precizat Pr. Romeo Ene, Inspector eparhial la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul.

Concursul este adresat elevilor din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, grupați pe două categorii de vârstă: gimnaziu și liceu, având trei secțiuni: pictură religioasă, creație literară și cântec de toacă.

I. PICTURĂ RELIGIOASĂ

Condiții de participare:

-validarea participării elevilor la acest concurs se va face prin semnarea și ștampilarea formularului de participare de către directorul școlii din care provin;

-picturile vor fi realizate pe suport de lemn sau sticlă, vor respecta erminia bizantină, vor avea trecute pe verso numele elevului și școala de unde provine și vor fi însoțite de un formular de participare, în care vor fi cuprinse date exacte despre numele concurentului, clasa, școala, titlul lucrării, date despre profesorul coordonator;

-icoanele vor fi transmise, până la data de 14 mai 2014, la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, persoană de contact: Dna Prof. Melania Pătrășcanu (tel. 0740.650.980).

II. CREAȚIE LITERARĂ

Tema concursului:

„Astăzi m-am împărtășit”, pentru clasele V-VIII.

„Martiriul Brâncovenilor – jertfă sau nebunie?”, pentru clasele IX-XII.

Condiții de participare:

-genuri literare: la alegere;

-în abordarea temei este de preferat creația liberă;

-validarea participării elevului la acest concurs se va face prin semnarea și ștampilarea formularului de participare de către directorul școlii din care provine concurentul;

-lucrările vor avea cel mult două pagini, format A4, font Times New Roman, 12;

-lucrările se vor transmite până la data de 14 mai 2014, la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, persoană de contact, Dna Prof. Melania Pătrășcanu (tel. 0740.650.980) sau se vor trimite pe adresa de email: [email protected], cu mențiunea: „Pentru concurs”

III. CNTEC DE TOACĂ

Condiții de participare:

-Fiecare școală poate participa la concurs cu câte 2 sau 3 concurenți;

-Participanții vor avea costumul popular ca ținută obligatorie.

Concursul se va desfășura în trei etape:

1.Înscrierea icoanelor și a creațiilor literare; termen limită – 14 mai 2014.

2.Vernisarea expoziției de icoane selecționate și premierea câștigătorilor la cele două secțiuni într-un cadru festiv la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani: 19 mai 2014, ora 12.30.

3.Concursul „Cântec de toacă”, desfășurat la biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Parohia Mera; premierea câștigătorilor acestui concurs: 21 mai 2014, ora 14.00.

JURIZAREA

Juriul va fi alcătuit din personalități și specialiști în domeniu, propuși și numiți de către Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Parohia „Sfântul Gheorghe Sud” și Colegiul Național „Al. I. Cuza” (organizatorii concursului).

Comentarii Facebook


Știri recente