Concursul de interpretare a muzicii bizantine „Sebastian Barbu-Bucur” a ajuns la a doua ediție

Între 1 aprilie și 17 mai 2022 se desfășoară cea de a doua ediție a Concursului național de interpretare a muzicii bizantine „Sebastian Barbu-Bucur”, care se adresează elevilor și studenților cu vârste între 14 și 35 de ani.

Concurenții trebuie să aibă domiciliul în România, iar la data înscrierii în competiție să fie înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau universitar (studii de licență sau master).

Condițiile de participare, piesele de concurs, calendarul și formularul de înscriere sunt disponibile prin accesarea codului QR din afișul concursului sau a următorului link: https://s.go.ro/w2wcui7v.

Concursul este organizat de Asociația REVIVART în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București (UNMB) și Centre for Nineteenth-Century Music Studies (CNCMS) și face parte din proiectul cultural „Recuperarea și valorificarea irmoaselor calofonice din fondurile muzicale de sec. XVIII și XIX”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Ediția din acest an marchează șapte ani de la mutarea la cele veșnice a Arhidiaconului Sebastian Barbu-Bucur (6 februarie 1930- 1 aprilie 2015), profesor universitar și doctor în muzicologie.

Părintele Sebastian Barbu-Bucur a reînființat, în 1990, specializarea Muzică religioasă din cadrul Conservatorului. În timpul activității sale didactice a format generații de psalți și cercetători de succes.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente