Concurs național dedicat copiilor

În Patriarhia Română se desfășoară, în această perioadă, etapa la nivel de parohie a Concursului național „Sfânta Euharistie – Lumina vieții creștine” . Concursul este organizat de Sectorul Teologic-Educațional și este adresat copiilor.

„În cadrul acestui concurs deja s-au făcut primii pași. Este vorba despre organizarea grupelor de cateheză de la nivelul parohiei într-un grup de copii cu inițiativă care să creeze mini-proiecte duhovnicești care să conecteze Sfânta Liturghie, participarea la viața Bisericii și viața liturgică a Bisericii cu ceea ce se întâmplă în comunitate. Aceasta se va întâmpla după o varietate foarte mare de teme, pentru că după experiența concursului Copilul învață iubirea lui Hristos de acum doi ani, copiii ne-au învățat prin imaginația și creativitatea lor că sunt deschiși spre tot felul de idei atunci când li se dă șansa de a-și implementa aceste idei într-un concurs sau într-un cadru asigurat de Biserică” a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Insp. Constantin Naclad, Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române.

Proiectele derulate la nivel de parohie vor fi trimise la protopopiate în perioada 24-30 martie. Evaluarea și premierea celor mai bune 3 proiecte la nivel de eparhie este programată pentru perioada 20 aprilie – 5 mai.

Comentarii Facebook


Știri recente