Concurs Dumitru Stăniloae în Patriarhia Română

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din București va avea loc joi, 17 ianuarie 2013, etapa eparhială a Concursul Național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”. Concursul este organizat de Patriarhia Română prin Sectorul teologic-educațional și se adresează elevilor de la seminariile și liceele Teologice ortodoxe și studenților și masteranzilor de la facultățile de Teologie.

„Concursul constă într-o probă scrisă pentru redactarea unui expozeu privind teologia Părintelui Stăniloae. Sunt trei capitole mari: antropologia, triadologia și hristologia, și subiectul care va fi formulat în dimineața acelei zile va privi unul dintre aceste trei domenii. Ne bucurăm că s-au înscris 16 candidați care provin atât de la cursurile de licență, cât și de la cursurile de master”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

În 2012, instituția de învățământ a organizat, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, un concurs de teologie dogmatică pentru oferirea bursei „Pr. Acad. Dumitru Stăniloae”.

„Spre deosebire de concursul de anul trecut pentru atribuirea bursei Părintele Stăniloae, atunci când s-a stabilit tema Teologia Învierii, acum este o sferă mult mai largă fiind vorba de trei capitole centrale ale teologiei Părintelui Stăniloae, precum și o bibliografie mai numeroasă. Pe de altă parte studenții sunt deja familiarizați cu teologia Părintelui Stăniloae fiind un lucru cert că vor participa și o parte din câștigătorii de anul trecut ceea ce ne bucură și pentru ei reprezintă un pas înaintea în adâncirea teologiei Părintelui Stăniloae”, a spus Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu.

La Facultatea de Teologie din București vor mai fi organizate și alte evenimente dedicate Părintelui Dumitru Stăniloae.

„Intenționăm să organizăm cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un colocviu la nivelul facultății noastre în luna noiembrie în preajma zilei de 16 noiembrie, ziua de naștere a Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae când se vor împlini 110 ani de la nașterea sa”, a mai precizat Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu.

Câștigătorii etapei eparhiale vor primi premii constând în cărți de teologie dogmatică ale Părintelui Dumitru Stăniloaie reeditate. Etapa pe mitropolie a concursului va avea loc în perioada februarie-martie.

Comentarii Facebook


Știri recente