Concurs de toacă în parohia Rotunda – Liteni

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Rotunda – Liteni, Protopopiatul Fălticeni, a organizat pe 11 august 2013 concursul de toacă „Răsună toaca-n cer”, ediția a II-a. Manifestarea s-a adresat copiilor și tinerilor din Moldova și s-a derulat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, informează „Ziarul Lumina”.

Copiii din mai multe parohii ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au participat duminică, 11 august, la cea de-a doua ediție a concursului de toacă „Răsună toaca-n cer”. Evenimentul a fost găzduit de parohia Rotunda – Liteni, Protopopiatul Fălticeni, și a avut loc după oficierea Sfintei Liturghii și a Paraclisului Maicii Domnului. După cum ne-a relatat pr. paroh Mihai Ursuleasa, la concurs au participat 33 de concurenți, însoțiți de preoții parohi, de cântăreți și de părinții lor. Ei au venit din localitățile Adâncata, Dumbrăveni, Siliștea Nouă, Gulia, Valea Bourei, Ipotești, Rotunda și orașul Liteni.

„O bucurie deosebită a fost participarea unui grup de copii coordonați de pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protoieriei Hârlău, județul Iași. În deschiderea concursului, grupul folcloric „Flori de tei”, coordonat de prof. Mariana Tătaru, a susținut un recital de poezii și cântări religioase. Juriul a fost condus de stavrofora Marina Țurcanu, stareța Mănăstirii Probota. O parte din concurenți au impresionat juriul prin purtarea costumului național popular. Concurenții au fost împărțiți în două grupe, copii până la 11 ani și copii între 11 și 16 ani. Concursul s-a desfășurat în curtea bisericii, unde s-a amenajat un frumos colț cu obiecte vechi ce au fost folosite altădată de gospodarii satului. Premiile au constat în medalii, iconițe, bani, și dulciuri oferite de Mănăstirea Probota, Primăria Liteni, parohia Rotunda și de familia Maneliuc Costel”, a spus pr. paroh Mihai Ursuleasa.

După jurizarea copiilor, la prima categorie au fost oferite următoarele premii: premiul I – Silviu Șalgău din parohia Dumbrăveni 1, premiul al II-lea – Silviu Liuță din Valea Bourei, premiul al III-lea – Iustinian Crăciun din Pârcovaci, Severian Murgoci din Siliștea Nouă – mențiune, Bogdan Gafițescu din Dumbrăveni – mențiune și Robert-Gabriel Coca din Gulia – mențiune. La categoria 11-16 ani, premiul I a fost acordat lui Gabriel Carp din Siliștea Nouă, premiul al II-lea s-a oferit lui Marian Jijie din Dumbrăveni, iar premiul al III-lea a fost înmânat lui Cosmin Gavril din Rotunda. De asemenea, au mai primit mențiuni: Ilie Matei din Poiana, Petru Pâslac din Gulia și Florin Vamanu din Adâncata.

Comentarii Facebook


Știri recente