Concurs de şah în Parohia „Sf. Mina, Victor şi Vichentie“ din Galaţi

Parohia Sf. Mina, Victor şi Vichentie, în cooperare cu Şcoala Gimnazială Miron Costin şi Clubul de Şah Diana din Galaţi, a organizat şi în acest an Concursul de şah In hoc signo vinces.

Competiţia se desfăşoară, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în perioada 10-11 iunie 2017, a transmis Pr. Rareș Bucur.

Ajuns la cea de a V-a ediţie, concursul are loc pe parcursul celor două zile în 5 runde şi reuneşte peste 150 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, majoritatea elevi ai Şcolii Gimnaziale Miron Costin din Galaţi, campioni sau vicecampioni naţionali la şah, dar şi elevi de la alte şcoli sau copii înscrişi la diferite cluburi sportive din municipiul Galaţi.

Manifestarea a debutat cu rostirea de rugăciuni și oficierea unei slujbe de mulţumire, urmată de intonarea Imnului Naţional al României, după care în parcul bisericii Sf. Mina, Victor şi Vichentie s-a desfăşurat concursul propriu-zis.

Tinerii şahişti gălăţeni au fost îndrumaţi şi supravegheaţi de specialişti în sportul minţii şi de juriul format din 5 arbitri de la Clubul de Şah Diana din Galaţi, club afiliat la Federaţia Română de Şah.

După fiecare rundă de șah, în timpul de pauză, copii au avut posibilitatea de se bucura și de a se destinde în parcul amenajat foarte frumos, în cutea acestei biserici gălățene.

Mâine, după Sfânta Liturghie, va avea loc festivitatea de premiere a concurenţilor situaţi pe locurile I, II şi III, înmânarea medaliilor şi cupelor câştigătorilor, precum şi oferirea unor diplome de participare tuturor competitorilor.

Trofeele vor fi înmânate de către membrii echipei de fotbal de sală United Galați, vicecampioni naționali ai acestui sport.

Concursul de şah In hoc signo vinces face parte din calendarul activităţilor cultural-misionare desfăşurate de parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos în Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente