Concurs de poezie la Torino I

Duminică, 25 ianuarie, a fost o zi frumoasă pentru copiii BisericiiSf. Parascheva, parohia Torino 1, informează episcopia-italiei.it

O parte dintre ei, mai precis 11 copii, au participat la concursul de poezie „Grigore Vieru”, ajuns la a V-a ediție, organizat de „Asociația Basarabia” reprezentată de președinta Larisa Cibotaru Olărescu. Anul acesta, evenimentul a avut o conotație deosebită pentru copii prin faptul că invitata specială, Monica Pîrlici din Basarabia – câștigătoarea concursului “Moldova are talent”- copil ca si ei, le-a dat un exemplu frumos de gândire, comportament, educație și mai ales înzestrare de la Dumnezeu.

Toți copiii au fost răsplătiți cu diplome și cărți din literatura română. Nu puțină ne-a fost bucuria atunci când doua dintre cele trei premii au fost acordate grupei noastre, respectiv: premiul I – Teodora Turc – 8 ani, care a recitat poezia “Câinele ovreului” de George Topârceanu și premiul III – Gabriel Coroama – 7 ani, cu poezia “Glossă” de Mihai Eminescu. Felicitări tuturor copiilor și mai ales mulțumim părinților, căci fără colaborarea lor nu s-ar putea realiza nimic. Bineînțeles, și ceilalți copii ai altor asociații și Biserici din Torino au fost minunați, si le transmitem atât lor, cât și îndrumătorilor acestora felicitările noastre și mult succes pe mai departe.

Comentarii Facebook


Știri recente