Concluziile proiectului „Vision Camp CSN”

În perioada 10-12 iulie 2014, la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț s-a desfășurat proiectul „Vision Camp CSN”, organizat de Colegiul „Sfântul Nicolae” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, informează Ziarul Lumina. Concluziile acestei întâlniri le puteți afla din materialul următor.

La manifestarea de la Neamț au participat 15 membri ai Colegiului „Sfântul Nicolae”, însoțiți de d-l director Valentin Iulian Țoc și de trainerul Cezar Constantin Cîrlan. Scopul întâlnirii a fost evaluarea proiectelor și activităților desfășurate anul trecut, cât și dezbaterea și dezvoltarea de noi proiecte ce se suprapun valorilor colegiului: credința în Dumnezeu, dragostea față de aproapele și respectul față de valorile creștine românești. Ca și metode de lucru, au fost folosite atelierele, trainingurile și dezbaterile, după cum ne-a declarat d-l director Valentin Iulian Țoc: „Știu că toți membrii participanți au plecat acasă împliniți și mulțumiți de ceea ce au realizat. Întâlnirea de la Neamț a reprezentat un prim pas de dezvoltare a unor noi activități și proiecte dedicate educației experiențiale a membrilor Colegiului „Sfântul Nicolae”. Prin metode ce au inclus cooperarea, brainstormingul și analiza, membrii colegiului au realizat un plan orientativ pentru activitatea anului academic viitor. Pentru că multe dintre idei sunt în perioada de cercetare, nu vă pot spune decât că anul universitar 2014-2015 se anunță a fi unul foarte bogat și plin de oportunități de dezvoltare pentru studenții Facultății de Teologie din Iași”.

Ce au declarat membrii colegiului participanți la „Vision Camp CSN” – 2014

Ștefan Adăscălițe: „Cele câteva zile petrecute alături de colegii mei au fost cu adevărat speciale, pentru că am reușit nu numai să trecem în revistă activitățile pe care le-am desfășurat anul ce a trecut, ci chiar să punem bazele altora noi. Ne-am cunoscut mai bine ca oameni, am reușit să punem pe hârtie câteva idei pentru anul care vine și ne-am simțit bine împreună la un meci de fotbal. Cred că scopul acestei întruniri a fost atins. Sunt convins că împreună vom reuși să organizăm proiecte din ce în ce mai reușite la Colegiul „Sfântul Nicolae” în anul care urmează. Și ca să menționez și un element de noutate, în cadrul colegiului se vor organiza și câteva excursii și pelerinaje, atât în țară, cât și în Istanbul, Roma și Sfântul Munte. Sper că vom reuși să punem în practică tot ceea ce ne-am propus”.

Codrin Mihăilă: „Am fost onorat să aflu că am fost selectat să particip la „Vision Camp CSN”. Această tabără ne-a dat ocazia să ne cunoaștem mai bine, să împărțim idei și să punem bazele unor activități ulterioare, ce se vor desfășura în următorul an. Cred că modul acesta de evaluare și de creare a unor noi proiecte este relaxant, deoarece îți provoacă mintea să formeze noi idei pe viitor”.

Bogdan Napa: „Ca participant la „Vision Camp CSN” – 2014 nu pot spune decât că a fost o experiență nouă, interesantă și sper că și rodnică. Acest tip de activitate este una benefică, nu doar pentru organizarea proiectelor și activităților colegiului, ci și pentru participanți, deoarece necesită implicarea activă din partea fiecăruia dintre noi, fapt ce duce la dezvoltarea și perfecționarea noastră în ceea ce privește administrarea și organizarea unor eventuale evenimente. De asemenea, a avut și rolul unui team building, întrucât s-au creat legături mai strânse între membrii prezenți. Ca o concluzie, pot spune că a fost o experiență plăcută și utilă și sper că șirul acestor „tabere” să nu se oprească la prima”.

În cadrul proiectului „Vision Camp CSN” au avut loc și discuții privitoare la situația înscrierilor. Amintim că, începând cu această lună, Colegiul „Sfântul Nicolae” a demarat procedura de înscriere pentru anul universitar 2014/2015.

Comentarii Facebook


Știri recente