Concertul traditional de Craciun la Roman

Duminica dinaintea Nașterii Domnului a fost o adevărată pregustare a praznicului împărătesc la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Paracheva” din Roman. Colindători din diferite zone ale eparhiei au venit în inima arhiepiscopiei pentru a vesti momentul alesei și sfintei bucurii a întrupării lui Dumnezeu Cuvântul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, răspunsurile la strană fiind date de corul „Filomelos” din Onești, coordonat de preotul Petru Cautiș. În contextul zilei a fost oficiată și o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru libertatea, credința și demnitatea poporului român în decembrie 1989. La sfârșitul slujbei, credincioșii prezenți în sfântul locaș, dimpreună cu Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, au fost colindați de corala oneșteană, ai cărei membri au primit daruri din partea ierarhului. La Catedrală au mai colindat tinerii membri ai ASCOR -filiala Bacău, precum și elevi din Protopopiatul Roman, potrivit epr.ro.

Sărbătoarea a continuat după-amiază, la ora 16.00, cu Slujba Vecerniei la Catedrala arhiepiscopală și procesiunea cu Icoana Nașterii Domnului, la care au participat credincioșii din Roman. La ora 17.00, în sala de festivități a Seminarului Teologic „Episcop Melchisedec”, a avut loc tradiționalul concert „Am plecat să colindăm”. Cu acest prilej, au vestit Nașterea Domnului grupurile corale de la mănăstirile Bogdana, Ciolpani, Diaconești și Tisa Silvestri, precum și corala „Episcop Melchisedec” a preoților din Protopopiatul Bacău. Prestația artistică a colindătorilor a fost apreciată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, care, după ce le-a oferit daruri acestora, a făcut o prezentare a semnificației colindelor creștine, îndemnându-i pe toți la pace, la dragoste întru Hristos și la trăirea întru dreapta credință a acestor zile binecuvântate.

Concertul tradițional de colinde de la Seminarul Teologic „Episcop Melchisedec” a fost transmis în direct de Radio Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente