Concertul „Scara virtuților” a încheiat cel mai mare festival de muzică bizantină

Festivalul de Muzică Bizantină de la Iași (IBMF) s-a încheiat duminică 30 septembrie la Catedrala Mitropolitană printr-un concert intitulat „Scara virtuților”.

Concertul a fost susținut de Corul „Maistorii Artei Psaltice” din Atena în catedrala Mitropolitană din Iași.

În ultima zi a celei de a doua ediții a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași a fost oficiată Sfânta Liturghie de un sobor de preoți la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul „Maistorii Artei Psaltice” din Atena și Grupul Psaltic „Chivotul” al Catedralei Mitropolitane din Iași, informează Doxologia.

După citirea pasajului evanghelic, părintele Hrisostom Rădășanu, președintele Festivalului, a adresat un cuvânt credincioșilor prezenți, în care a făcut referire și la Referendumul pentru familie:

„Un lucru care se va întâmpla zilele acestea, înainte de Referendum, este acela că vor fi scoase la iveală foarte multe dintre păcatele creștinilor și în special ale noastre, ale preoților”, a spus părintele Hrisostom.

Se va vorbi „despre ciudățeniile noastre, despre lucrurile pe care le facem” însă „nu uitați că, în primul rând, aceasta nu are nimic de a face cu adevărul că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie; sunt două teme distincte”.

Părintele a menționat la final că „lumea o ia la vale și mulți dintre noi privim bucuroși, comozi și nebăgători de seamă cum lucrul acesta se întâmplă”.

Festivalul s-a desfășurat în perioada 26 -30 septembrie 2018.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente