Concertul „Noaptea sfântă de Crăciun”, la Giurgiu

Miercuri, 18 decembrie, la Ateneul „Nicolae Bălănescu” din Giurgiu, în prezența Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a membrilor Permanenței Consiliului eparhial, a părinților protopopi , a stareților și starețelor mănăstirilor din cuprinsul eparhiei, a avut loc tradiționalul concert de colinde intitulat „Noaptea sfântă de Crăciun”.

La acest eveniment organizat de Episcopia Giurgiului, au participat următoarele formații corale: Ansamblul folcloric „Mugurel de Vlașca” al Parohiei Meletie – coordonator Pr. Prof. Balaban Mihail Constantin, Corala „Harfa Dunării” a Catedralei Episcopale din Giurgiu -dirijor Prof. Nițescu Gheorghe, Corul Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din Giurgiu – dirijor Diac. Prof. George Sebastian Grigorescu, Corul „Lyra” al Sindicatului pensionarilor din jud. Giurgiu – dirijor Prof. Gheorghe Nițescu, Corala „Gavril Drugănescu” a Protoieriei Bolintin – dirijor Pr. Andrei Petrache, Grupul psaltic al Mănăstirii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din mun. Giurgiu – condus de monahia Anastasia Ionescu, Corala preoților Episcopiei Giurgiului, „Pe Tine, Dumnezeule, Te lăudăm!” – dirijor Pr. Prof. Vișoiu Mihai Ciprian. Toate colinde cântate au creat un tabloul duhovnicesc al unei seri foarte frumoase, în care cei prezenți au simțit bucuria deosebită a venirii slăvitului praznic al Nașterii Domnului.

La final, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfinția Sa a adresat felicitări tuturor colindătorilor pentru interpretarea deosebită, subliniind, în același timp, faptul că aceste creații, izvorâte din credința și dragostea poporului român, sunt, de fapt, ecou și rodire a slujbei și sfințenia Bisericii în sate, în orașe, în casele creștinilor, întrucât inimile acestora au devenit biserică, peșteră din Betleem transformată în sălaș primitor pentru cer, casă de oaspeți în care Pruncul este preamărit de magi înțelepți. Totodată, a avut loc premierea câștigătorilor concursului „Lăsați copiii să vină la Mine” ediția a IV-a, organizat de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Episcopiei Giurgiu. La acest concurs au participat elevi de la școlile și liceele din oraș. Cei zece câștigători au primit daruri și diplome din partea Episcopiei Giurgiului. De asemenea, sutele de credincioși prezenți la eveniment au primit daruri pregătite special pentru acest moment și pastorala la Praznicul Nașterii Domnului. Concertul tradițional de colinde organizat de eparhia Giurgiului s-a bucurat și de prezența a numeroase oficialități județene și locale.

Comentarii Facebook


Știri recente