Concertul „În noaptea de Crăciun” a reunit cinci coruri în Catedrala din Roman. IPS Ioachim a fost prezent la eveniment

Cea de-a șasea ediție a Concertului tradițional În noaptea de Crăciun a avut loc sâmbătă în Catedrala Sfânta Cuvioasă Parascheva din Roman în prezența IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și a reunit cinci grupuri corale.

Conform site-ului oficial al Eparhiei, cele cinci coruri participante au fost: Corul Diaconia al catedralei romașcane, Corul Laudamus al Liceului Teologic Episcop Melchisedec, Corul Mănăstirii Bogdana și Corul Mănăstirii Giurgeni.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre mesajul colindelor în viața unei societăți ce se află în continuă transformare:

În seara aceasta am ascultat colindele cântate de dumneavoastră care ne-au introdus în sărbătoare. Deja simțim duhul sărbătorilor creștine, duhul Crăciunului, al Nașterii Domnului care se reînnoiește și pe care, dacă îl ascultăm, auzim un murmur duhovnicesc în inima noastră.

Ascultând colindele și angajându-ne la acest pelerinaj către Hristos prin asemănare, înseamnă că trebuie să ne încadrăm în Duhul Sfânt al Bisericii, noi constituind acele cărămizi vii și conștiente din care se compune Trupul Lui Hristos, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

După fiecare reprezentație, coralele au primit daruri din partea IPS Ioachim.

La final, toți credincioșii prezenți împreună cu membrii coralelor au cântat colindul O, ce veste minunată!

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente