Concertul de colinde al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

Concertul de colinde al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei va avea loc în acest an duminică, 14 decembrie, de la ora 18:00, la Centrul de conferinţe „Providenţa“ din Iaşi, informează Ziarul Lumina.

La acest eveniment organizat cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, vor interpreta colinde şase coruri din Moldova.

Specificul concertului de anul acesta este dat de faptul că vor fi interpretate doar colinde din zona Moldovei. Mai multe detalii am aflat de la părintele arhimandrit Hrisostom Rădăşanu, consilier educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor: „Dintre invitaţi, aş menţiona în primul rând Grupul numit «Surorile Osoianu» din Basarabia, nişte artiste absolut formidabile, care cântă colinde deosebit de rare, necunoscute publicului larg. Vor concerta şi diferite coruri din mai multe zone ale Moldovei: Corul «Balada» din Fălticeni – Suceava, Corul «Angeli» de la Biserica «Sfântul Haralambie» din Târgu Neamţ, Corul «Filomelos» al Parohiei «Adormirea Maicii Domnului» din Borzeştii lui Ştefan cel Mare, Ansamblul «Firicelul» din Negreşti – Vaslui, precum şi un cor organizat de doi profesori pensionari din localitatea ieşeană Ciurbeşti. Vor fi şase ansambluri care ne vor încânta cu nişte colinde pe care probabil publicul nu le-a mai auzit niciodată“.

Concertul de colinde al Mitropoliei este organizat de Colegiul „Sfântul Nicolae“, după cum a subliniat Ana Maria Durilă, reprezentantul de marketing al Casei de oaspeţi a colegiului: „Cetele de colindători pe care le primim anul acesta vor îmbrăca straie de sărbătoare populară. Ne dorim să evocăm vârsta cea fericită, întoarcerea la românesc, la arhaic şi atmosfera uliţei înzăpezite. Darul din suflet, care ajunge la un alt suflet, ia forma bucuriei de a descoperi împreună minunea şi taina Naşterii Mântuitorului Hristos. Mesajul purtat în colind vine din adânc de istorie creştină, iar anul acesta aşteptăm să vi-l dăruim pentru a-l duce mai departe“.

Comentarii Facebook


Știri recente