Concertul de colinde al Facultății de Teologie din București

Concertul tradițional de colinde al Facultății de Teologie Ortodoxă din București a avut loc sâmbătă, 7 decembrie 2013, sub cupola Ateneului Român. Evenimentul a fost primul în seria de concerte de Crăciun organizate de instituția teologică bucureșteană.

„Este pentru prima dată când corul Facultății de Teologie din București prezintă tradiționalul concert de colinde în sala Ateneului Român. Este un privilegiu, dar în același timp și o sarcină de a ieși în cetate și de a chema cât mai mulți oameni pentru a-i face părtași frumuseții colindelor noastre românești. Pentru aceasta s-au pregătit coriștii noștri și considerăm că vom reuși să punem la inima spectatorilor fiorul colindelor noastre românești”, a mărturisit pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost Pr. Cons. Constantin Pătuleanu de la Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române.

„Prin colindele acestea am retrăit curăția și puritatea copilăriei noastre. Ne-am adus aminte cât de frumoase erau atunci vocile cristaline ale copiilor care ne aduceau mesajul Nașterii Domnului Iisus Hristos în lume. Vă transmit cu ocazia aceasta binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și urările sale de pace și bucurie, lumină sfântă care să vă îmbogățească sufletele, să vă aducă în casele și în inimile dumneavoastră acel strop de lumină și bucurie care să ne facă să așteptăm cu încredere această seară sfântă a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos”, a spus Pr. Cons. Constantin Pătuleanu.

În programul concertului au fost cuprinse, printre altele, creații ale compozitorilor Gheorge Dima, Gheorghe Cucu, Nicolae Lungu, Tiberiu Brediceanu sau I. D. Chirescu. Au dirijat Pr. Stelian Ionașcu, Pr. Zaharia Matei, Pr. Nicolae Giolu, Pr. Alexandru Dumitrescu. A recitat actorul Tomi Cristin, student al Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Comentarii Facebook


Știri recente