Concertul de colinde al Coralelor Facultății de Teologie din Arad

Seara zilei de 15 decembrie a constituit un moment special de bucurie pentru arădenii prezenți în sala Palatului Cultural al orașului, prin, deja tradiționalul Concert de colinde, intitulat Sus la poarta cerului, susținut de corurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad: corul dirijorilor masteranzi și corul mixt conduse de Conf. univ. dr. Mircea Buta, alături de grupul psaltic „Trifon Lugojan” condus de Prof. dr. Marcel Tang.

În deschiderea manifestării, Arhim. Conf. dr. Teofan Mada, Vicarul Administrativ al Arhiepiscopiei Aradului, a salutat pe cei prezenți din „marea familie” a Universității „Aurel Vlaicu”, începând cu cei din conducere, prezenți la eveniment: Rectorul, Prof. dr. Ramona Lile; Președintele Consiliului Academic, Prof. dr. Lizica Mihuț; Președintele Senatului: Pr. Prof. dr. Cristinel Ioja, cadrele didactice, studenți, absolvenți și mulți participanți.

În dizertația sa Părintele Teofan a arătat că „În timpul Crăciunului oferim daruri celor pe care-i prețuim. Desigur, există o anumită convenție în daruri, dar în general primim și dăruim din prețuire, considerație și stimă. Astfel, Nașterea Domnului ne relevă Teologia Darului. Fiecare sărbătoare are un har. Crăciunul are și el un har special, potrivit participării la Taina lui Iisus Hristos. În centrul Nașterii Domnului se află un dar cu totul special: în Taina Dumnezeu se face prunc se revelează marele dar al Crăciunului. Dumnezeu nu dăruiește ceva ci se dăruiește pe Sine Însuși pentru noi! Acest praznic a devenit astăzi o sărbătoare a vitrinelor strălucitoare ale căror lumini orbitoare nu fac străvezie Taina Nașterii Pruncului Iisus în ieslea Bethleemului. Pruncul Sfânt se naște în simplitate și sărăcie, de aceea Crăciunul este o invitație de a descoperii smerenia lui Dumnezeu, Care devine atât de apropiat cu noi încât asumă însăși nașterea noastră.”

La final, după cum ne-a transmis Pr. Filip Albu, doamna Prof. Lizica Mihuț a luat cuvântul, mulțumind și felicitând pe dirijorul corului, Conf. dr. Mircea Buta pentru frumoasa manifestare culturală: „Concertul din acest an a surprins prin varietatea de piese muzicale în care s-au îmbinat fericit tradiția cu modernitatea. Aceleași gânduri le nutrim și către Facultatea de Teologie, care anul acesta a organizat, patru manifestări academice de mare importanță pentru Facultățile de Teologie din România: al VI-lea Congres al Facultăților de Teologie; Colegiul Decanilor; reuniunea directorilor școlilor doctorale și vizita Grupului Internațional de Evaluare a Învățământului Teologic. Mulțumim pentru aceasta Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care apreciază această școală teologică”.

Încheierea concertului a smuls multe aplauze din partea audienței prezente și buchete de flori pentru dirijor și interpreți.

Comentarii Facebook


Știri recente