Concertul caritabil După datini, colindăm!

Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO) din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București organizează pe 12 decembrie 2013, la sediul nou al Bibliotecii Naționale a României, cea de-a treia ediție a concertului caritabil „După datini, colindăm!”. Intrarea este liberă, iar accesul publicului la spectacol va fi posibil începând cu ora 18:00. Evenimentul se desfășoară cu Înaltă Binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Anul acesta, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-Vicar Patriarhal, va participa la eveniment în calitate de reprezentant al Patriarhiei Române, după cum se menționează într-un comunicat emis de Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO) din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Acest concert va fi susținut de trei coruri recunoscute la nivel internațional atât prin concursurile de specialitate la care au participat, cât și prin mulțimea de premii obținute:

  • Corul „Te Deum Laudamus”- dirijor Pr. Lect. Dr. Zaharia Matei;
  • Grupul Psaltic „Tronos” al Patriarhiei Române – Protopsalt Arhid. Mihail Bucă;
  • Corul Asociației Studenților Teologi Ortodocși (ASTO), „Cantus Domini” dirijor Arhid. Dr. Ștefan Constantin Răzvan.

Spectatorii vor putea dona în urnele mobile aflate în sala concertului. Suma de bani strânsă va fi transformată în bunuri, ce vor fi apoi direcționate către Așezământul Social „Patriarhul Justinian Marina”, prin Asociația Diaconia, proiect care sprijină mamele și copiii acestora, de vârstă preșcolară și școlară, victime ale violenței domestice, precum și copiii cu risc social, provenind din familii monoparentale, dezorganizate (10 mame și 35 de copii în total).

Petru Deaconu, Președinte al Asociației Studenților Teologi Ortodocși, a precizat cu prilejul acestui eveniment: „Rezultatele obținute la edițiile anterioare ale concertului ne-au motivat și anul acesta să organizăm această activitate. Impactul pe care l-a avut evenimentul în rândul participanților, dar și al beneficiarilor, a fost unul remarcabil. Peste 1000 de persoane au fost prezente la cea de-a două ediție, donând aproape 8 000 de lei, ceea ce ne-a permis să achiziționam haine, încălțăminte, produse de igienă personală, rechizite, produse alimentare și dulciuri pentru cei mici. De fiecare dată, ASTO pune piatră de temelie la ajutorarea acestor copii, însă eforturile noastre ar fi zadarnice fără contribuția invitaților. Ca simbol al aprecierii noastre, cei care vor călca pragul Bibliotecii Naționale a României în seară de 12 decembrie vor primi noul număr al Revistei ASTO și câte un mic magnet de frigider confecționat de voluntarii ASTO.

Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO), înființată în anul 2008, persoană juridică de drept privat cu scop nepatrimonial, independentă, non†‘guvernamentală și apolitică, membră a A.S.U.B. și a U.S.R. , își propune să realizeze promovarea acțiunilor culturale, sociale și teologice ale studenților, dar și promovarea dialogului inter-religios, inter-confesional și inter-etnic. Printre metodele întrebuințate în acest sens se număra încurajarea dezvoltării de proiecte, participarea la programe locale, naționale și internaționale pentru studenți, precum și inițierea proiectelor de promovare a valorilor universitare, toate acestea în duhul credinței creștin-ortodoxe.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente