Concertul Armonii de Primăvară, în Muzeul Mitropolitan din Cluj

Zeci de clujeni au participat în această seară la concertul „Armonii de primăvară” ce a avut loc în Muzeul de la subsolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

Organizat de Arhiepiscopia Clujului, în colaborare cu Academia de muzică „Gheorghe Dima” din oraș, evenimentul a debutat la ora 19:00. Alături de un public numeros a fost prezent la eveniment și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, după cum informează radiorenasterea.ro.

A concertat în fața publicului Ansamblul de flaut „IL Gardellino”, dirijat de Theo Wolters din Olanda. În cadrul programului alături de ansamblu au interpretat fragmente din operele marilor compozitori și solistele Octavia Maria Sărătean, Raluca Ilovan și Liliana Cadar Manoleasa. La finalul concertului Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a felicitat pe membrii Ansamblul de flaut „IL Gardellino” pentru prestație și le-a oferit cărți duhovnicești.

Manifestarea face parte din cadrul proiectului „serile culturale ale muzeului mitropoliei” realizate de Arhiepiscopia Clujului cu scopul de a promova muzeul mitropolitan. Un alt eveniment cultural ce va fi organizat în Muzeul Mitropolitan din Cluj-Napoca va avea loc pe 15 aprilie. De această dată va susține un recital pentru publicul clujean Cvartetul Transilvan al Filarmonicii de Stat „Transilvania”, care va interpreta lucrarea „Ultimele șapte cuvinte ale lui Iisus pe Cruce” compusă de Joseph Haydn. În deschiderea concertului Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca va face o introducere teologică a ceea ce urmează a fi ilustrat muzical de Cvartetul Transilvan.

Comentarii Facebook


Știri recente