Concertele de Crăciun ale corului Kinonia

Corul bărbătesc Kinonia al Episcopiei Severinului si Strehaiei, condus de Arhid. Dr. Adrian Mazilița, va susține în perioada următoare mai multe concerte de colinde, după cum ne-a mărturisit Cătălin Cernătescu.

Primul spectacol al corului va avea loc în seara zilei de 15 decembrie, la Casa Tineretului din Drobeta Turnu Severin, începând cu ora 18:00 și se va bucura de prezența și binecuvântarea arhierească a Preasfințitului Părinte Episcop Nicodim.

Spectacolul va cuprinde cele mai frumoase colinde bizantine, armonizate, cântece de stea din Mehedinți și colinde tradiționale din Ardeal acompaniate instrumental.

De vestea minunată a Nașterii Domnului se vor bucura și cei privați de libertate, deținuții Penitenciarului din municipiu, în fața cărora corul va suține un program de colinde pe 17 decembrie.

În zilele de 21 și 22 decembrie, membrii corului vor da concerte în orașul Petroșani și la mănăstirea gorjeană Tismana.

Ultimul popas muzical al corului Kinonia, dedicat Crăciunului, va avea loc pe 27 decembrie, la biserica „Sf. Ștefan” din parohia Orșova Sud.

***

Corul bărbătesc Kinonia a luat ființă în anul 2005 și de atunci susține anual concerte în Drobeta Tr. Severin și în alte localități din țară, cu ocazia celor două mari sărbători, Nașterea și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, precum și a altor evenimente culturale.

Ansamblul are în componența sa coriști angajați ai Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei – clerici și mireni – mulți dintre ei absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București.

Corul Kinonia abordează un repertoriu variat: creatii corale religioase, populare și patriotice, dar și cântece populare autentice din județul Mehedinți. Unul dintre obiectivele corului este redescoperirea cântecelor și a vechilor tradiții populare și în mod special a cântului și repertoriului bisericesc de tradiție bizantină.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…