Concertele de Crăciun ale corului Kinonia

Corul bărbătesc Kinonia al Episcopiei Severinului si Strehaiei, condus de Arhid. Dr. Adrian Maziliţa, va susține în perioada următoare mai multe concerte de colinde.

Primul program al corului severinean va fi prezentat duminică, 7 decembrie, în biserica parohiei Rudina, care aniversează 100 de ani de la atestarea documentară. Concertul va avea loc după Sfânta Liturghie arhierească.

În zilele de 10 și 12 decembrie, formația corală este invitată în parohiile Vânju Mare și Strehaia, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu, Redactor Știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Următorul spectacol al corului va avea loc în seara zilei de 14 decembrie, la Casa Tineretului din Drobeta Turnu Severin, începând cu ora 18:00 şi se va bucura de prezenţa și binecuvântarea arhierească a Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Spectacolul va cuprinde cele mai frumoase colinde bizantine, armonizate, cântece de stea din Mehedinţi şi colinde tradiţionale din Ardeal acompaniate instrumental.

De vestea minunată a Nașterii Domnului se vor bucura și cei privați de libertate, deținuții penitenciarului din municipiu, în fața cărora corul va suține un program de colinde pe 16 decembrie. În aceeași zi, și deținuții din Secția Exterioară Vânjuleț precum și vârstnicii de la azilul din localitate vor primi în inimile lor colindul sfânt și bun.

Ultimul popas muzical al corului Kinonia, dedicat Crăciunului, va avea loc pe 27 decembrie, la biserica “Sf. Ștefan” din parohia Orșova Sud.

***

Corul bărbătesc Kinonia a luat fiinţă în anul 2005 şi de atunci susţine anual concerte în Drobeta Tr. Severin şi în alte localităţi din ţară, cu ocazia celor două mari sărbători, Naşterea şi Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, precum şi a altor evenimente culturale.

Ansamblul are în componenţa sa corişti angajaţi ai Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei – clerici şi mireni – mulţi dintre ei absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Corul Kinonia abordează un repertoriu variat: creatii corale religioase, populare şi patriotice, dar şi cântece populare autentice din judeţul Mehedinţi. Unul dintre obiectivele corului este redescoperirea cântecelor şi a vechilor tradiţii populare şi în mod special a cântului şi repertoriului bisericesc de tradiție bizantină.

Comentarii Facebook


Știri recente