Concerte de muzică pascală în parohii din Protopopiatul Triveneto 2

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, parohiile Padova I și II și Verona I și II, în colaborare cu Asociația ”Gente Moldava” au organizat în Domul din Padova și în biserica Parohiei Verona I două concerte de muzică religioasă pascală intitulate: ”Lumină din Lumina Învierii”.

Pe lângă corurile celor patru parohii, invitat de onoare a fost Ansamblul etnofolcloric ”Plăieșii” din Chișinău, condus de maestrul Nicolae Gribincea.

„Cu toții ne-au bucurat sufletele prin minunata interpretare a cântărilor închinate Sfintelor Paști, iar maestrul Gribincea a adus în fața publicului numeros rodul muncii de cercetare etnografică din ultimii ani, propunând cântece religioase din aproape toate zonele folclorice românești de la stânga și dreapta Prutului. Copiii participanți la eveniment împreună cu Mihaela Bujor de la Muzeul național de etnografie și istorie naturală din Republica Moldova au avut posibilitatea să încondeieze ouă – străvechiul obicei românesc”, a precizat Patricia Violeta Codrea.

Evenimentul este susținut de către Biroul pentru Relații cu Diaspora și Ministerul Culturii Republicii Moldova.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…