Concert tradițional de colinde la Buzău. Au interpretat piese tradiționale Corala Arhiepiscopiei și Corala Te Deum Laudamus

Concertul tradițional de colinde, organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, a avut loc miercuri la Catedrala Înălțarea Domnului din Buzău. Spectacolul a fost deschis de Corala Ortodoxă Mixtă Neagu Ionescu a Catedralei, dirijată de Arhid. Prof. Gianin Cristian Oprea. În continuare, a concertat Corala Bărbătească Ortodoxă Te Deum Laudamus din București, dirijată de Pr. Lect. Dr. Zaharia Matei.

La eveniment au participat IPS Ciprian, consilieri eparhiali, protoierei, preoți, cadre didactice, precum și aproximativ cinci sute de credincioși.

Taina Întrupării trebuie să constituie meditația noastră timp de patruzeci de zile și, mai ales, în ziua de Crăciun, când se cuvine să fim împreună cu Cel sărbătorit, cu Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat.

Începând cu sărbătoarea Sfântului Andrei și, mai cu seamă, după Sfântul Nicolae, colindători de toate vârstele pleacă să vestească la casele creștinilor reactualizarea acestei taine a nașterii Fiului lui Dumnezeu după trup, în cetatea Bethleem, pentru a-i determina să se gândească la modul cum trebuie să sărbătorim noi acest praznic împărătesc, a precizat ierarhul în cuvântul rostit cu această ocazie.

Cele două formații corale au prezentat publicului buzoian lucrări din repertoriul național și internațional, specifice perioadei Crăciunului.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente