Concert și recital de poezie la Biblioteca „ASTRA” din Sibiu | Pr. Constantin Necula, invitat special

Astra Sibiu (1)

Biblioteca Județeană „ASTRA” din Sibiu a organizat joi, 27 aprilie, un concert religios și un recital de poezie dedicate sărbătorii Învierii Domnului. Manifestarea a avut loc în Sala Festivă a Bibliotecii „ASTRA”, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Concertul de pricesne și cântări specifice perioadei Penticostarului a fost susținut de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

Din repertoriu nu au lipsit: imnul „Hristos a înviat”, axionul „Îngerul a strigat”, luminânda „Cu trupul adormind”, cântarea „Ziua Învierii” și alte alcătuiri liturgice specifice perioadei cuprinse între sărbătoarea Învierii Domnului și Înălțarea la Cer a Mântuitorului Iisus Hristos.

Invitatul special al manifestării a fost pr. conf. univ. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu, care a binecuvântat această manifestare culturală și duhovnicească.

Astfel de seri nu sunt pentru toți oamenii cetății, ci doar pentru aceia care au cetățenie dublă, în cer și pe pământ, în cultură și pe stradă. Suntem împreună făuritori și ai marșului de pe stradă și ai existenței culturale, dar mai cu seamă ai rezistenței la opacizarea Mântuitorului Hristos, a spus părintele Constantin Necula.

Momentul de poezie a fost oferit de două actrițe de la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, doamnele Rodica Mărgărit și Lerida Buchholtzer, care au adus publicului sibian versuri religioase din operele marilor poeți români.

Manifestarea de la Biblioteca Județeană „ASTRA” din Sibiu este un prim eveniment dedicat marilor praznice ale creștinătăți, iar organizatorii își propun ca de acum înainte să găzduiască în fiecare an astfel de momente.

Am organizat acest eveniment ca un tribut adus Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Le mulțumim tuturor celor care au participat la eveniment și ne dorim ca pe viitor să mai organizăm astfel de momente. Am dorit să transmitem publicului un mesaj și anume că suferințele și necazurile din viață niciodată nu se rezumă la atât, ci se încununează cu un moment la învierii. Este un moment închinat al bucurie și Învierii Domnului, a spus bibliotecara Daniela Sava.â

 

Comentarii Facebook


Știri recente