Concert pentru românii din Strasbourg

Grupul coral ACOR al comunității ortodoxe românești din Strasbourg se pregătește pentru primul său concert de anul acesta, organizat cu ocazia praznicului Nașterii Domnului, informează părintele paroh Vasile Iorgulescu, citat de „Ziarul Lumina”.

Evenimentul va avea loc duminică, 4 decembrie, în biserica Parohiei ortodoxe românești „Sfântul Ioan Botezătorul” din Strasbourg, la ora 17:30. Românii din Franța care nu vor putea veni la acest spectacol sunt invitați să participe la cel din duminica următoare, 11 decembrie, la aceeași oră, în biserica protestantă din Neudorf, la care va participa și violonistul Marius Stoian.

Corala ACOR, care preia inițialele Asociației Culturale Ortodoxe Române din Strasbourg, a luat ființă în anul 1989 și a avut prima prestație publică chiar în momentul în care România înceta să mai fie o țară comunistă. De atunci, formația a concertat atât la Strasbourg, în diferite biserici și săli ale orașului, cât și în alte orașe din Alsacia sau chiar din Germania.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…