Concert pascal organizat în municipiul Pitești

Duminică 27 aprilie 2014, începând cu ora 18.00, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat Concertul Pascal” Hristos a înviat”. Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Pitești, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic și a Preasfințitului Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, după cum ne-a transmis pr. Necula Ciprian.

Au fost de față personalități din principalele instituții administrative și culturale ale județului Argeș. Argeșenii și muscelenii au venit la acest spectacol într-un număr foarte mare, sala devenind la un moment dat neîncăpătoare.

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor au urcat: Nicolae Furdui Iancu, Camerata Argesis – condusă de maestrul Mădălin Sandu și Corala Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, dirijată de Pr. Lect. Dr. Gheorghe Neacșu.

Într-o organizare ireproșabilă, publicul a avut posibilitatea să urmărească timp de trei ore și jumătate, un program presărat cu cântări religioase pascale, piese instrumentale din repertoriul național și internațional, romanțe și cântece patriotice.

Impresia finală a fost una deosebită pentru cei prezenți în sala de spectacol, fiind lăudată inițiativa Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, care a reușit să ofere argeșenilor cel mai frumos cadou la sfârșitul Săptămânii Luminate.

Proiectul a fost inițiat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, fiind pus în practică prin implicarea directă a părintelui consilier Caliopie Cristian Ichim, responsabil de coordonarea sectoarelor Economic și Construcții din cadrul Eparhiei.

Concertul pascal organizat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, se încadrează în seria de proiecte culturale, sociale și sportive ” Campionii Bucuriei”, derulate din anul 2013 și până în prezent.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…