Concert pascal la Catedrala arhiepiscopală din Buzău

Duminică seară, 27 aprilie 2014, Corul Academic „Divina Armonie” din București și Corala Ortodoxă Mixtă „Neagu Ionescu” a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei au susținut concertul pascal intitulat „Lumina Învierii”, în Catedrala arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din Buzău, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu. Alături de cei prezenți la eveniment s-a aflat și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

La finalul concertului, Chiriarhul a apreciat importanța organizării unor asemenea manifestări, care să pună în valoare atât cântarea corală, cât și măiestria celor care o interpretează: „Sperăm ca, în fiecare an, la cele două mari sărbători – Paștile și Crăciunul, să avem astfel de concerte, pentru că ne fac să mai uităm de cotidian, să ne îndreptăm mai mult mintea spre Dumnezeu, să simțim că Dumnezeu ne iubește și că de aceea S-a întrupat pe pământ, ca să ne salveze și să ne ofere viață din belșug. Cântările pascale exprimă biruința vieții asupra morții, speranța în viața veșnică, și toate au darul să ne însuflețească, să ne dăruiască putere, pentru a reuși, în continuare, să ne ducem crucea vieții până când Dumnezeu ne va chema la Sine”.

Au participat clerici, cadre didactice și foarte mulți oameni, iubitori de muzică religioasă corală, din municipiul Buzău și din împrejurimi.

În cadrul programului, au fost interpretate piese muzicale specifice perioadei Sfintelor Paști, dar și alte cântări religioase, din repertoriul național și internațional.

Comentarii Facebook


Știri recente