Concert organizat la Milano în onoarea Cardinalului Tettamanzi

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun și Consulatul General al României din Milano, au organizat ieri, 4 noiembrie 2009, un concert de muzică simfonică în onoarea Cardinalului Dionigi Tettamanzi, Arhiepiscopul romano-catolic de Milano, informează Departamentul de informare și mass media al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

La eveniment au participat, alături de Eminența Sa, Preasfințitul Părintele Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Domnul Marius Lazurcă, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Domnul Tiberiu Dinu, Consulul General al României de la Milano și alte autorități civile și religioase.

Cuvântul de bun venit a fost rostit de către Pr. Protopop de Milano, Traian Valdman, principalul organizator al evenimentului, care a evocat deschiderea deosebită pe care a avut-o și o are Cardinalul Tettamanzi cu privire la prezența și organizarea parohiilor ortodoxe românești din regiunea Lombardia precum și atitudinea mereu favorabilă a acestuia în privința emigranților. S-a amintit, de asemenea, importanța vizitelor reciproce pe care, vrednicul de pomenire Patriarhul Teoctist al României și Cardinalul Tettamanzi, le-au întreprins la Milano și, respectiv, la București și rolul pe care l-a avut Eminența Sa la intensificarea relațiilor între Arhiepiscopia de Milano și Patriarhia Română.

Domnul Ambasador Marius Lazurcă, după ce a evocat importanța pe care Statul Român o acordă comunităților românești din diaspora, a dat citire mesajului Domnului Traian Băsescu, Președintele României, cu ocazia acestui eveniment.

Preasfințitul Siluan a transmis mai întâi salutul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, cu ocazia manifestării de la Milano. A transmis de asemenea gândul de salut și de prețuire al Înaltpreasfințitului Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale de la Paris. În continuare, Preasfinția Sa a subliniat caracterul comunitar pe care îl poartă evenimentul, constituind un gest de gratitudine și recunoștință al întregii comunități ortodoxe românești față de comunitatea italiană catolică locală pentru căldura cu care a fost mereu înconjurată și pentru solidaritatea manifestată față de conaționalii noștri în momentele de dificultate.

La sfârșitul concertului s-a înmânat Cardinalului Tettamanzi o icoană a Sfântului Cuvios Dionisie (în italiană Dionigi) Exiguul. Eminența Sa a rostit un călduros și emoționant cuvânt de mulțumire organizatorilor și tuturor celor prezenți.

Concertul a avut loc în Bazilica San Marco din Milano și a fost susținut de Orchestra della Amicizia, compusă din muzicieni români și italieni, dirijată de maestrul Alessandro Ferrari. La eveniment au participat peste 300 de persoane.

Comentarii Facebook


Știri recente