Concert la Biserica Sfântul Elefterie-Nou

Corul bărbătesc „Cantus Domini” al Asociației Studenților Teologi Ortodocși din București a susținut luni, 9 iunie, la Biserica „Sfântul Elefterie”-Nou din Capitală, un concert de muzică religioasă românească și universal, informează „Ziarul Lumina”.

Cu acest concert s-a încheiat Stagiunea corală „Paul Constantinescu” 2013-2014, organizată de Asociația Națională Corală din România.

La concertul Corului bărbătesc „Cantus Domini”, intitulat „Rugăciunea inimii”, au participat preoți, profesori, oameni de cultură și numeroși iubitori de muzică bucureșteni. „În cadrul concertului, am abordat o serie de lucrări de factură religioasă românească și universală, prin care am dorit să încălzim inimile ascultătorilor și să le îndreptăm spre rugăciune, spre a fi mai aproape de Dumnezeu. De asemenea, am adus și o rugăciune pentru maestrul Dragoș Alexandrescu, trecut la Domnul în primăvara acestui an, în memoria căruia am ținut un moment de reculegere și din repertoriul căruia am cântat „Heruvicul”. Concertul, numit „Rugăciunea inimii”, s-a desfășurat sub egida Asociației Naționale Corale din România, condusă de maestrul Voicu Enăchescu”, a precizat arhid. Răzvan Constantin Ștefan, dirijorul Corului bărbătesc „Cantus Domini”.

Datorită experienței profesionale a membrilor formației corale, dobândită și în urma participării la diferite concursuri internaționale, concertul Corului Asociației Studenților Teologi Ortodocși din București a fost inclus în cadrul celei de-a V-a ediții a Stagiunii Corale bucureștene „Paul Constantinescu” 2013-2014, concert cu care s-a și încheiat stagiunea. „Chiar dacă stagiunea s-a încheiat și vacanța de vară se apropie, suntem în pregătire intensă pentru a participa la un concurs coral internațional ce va avea loc la Istanbul. De asemenea, după manifestările dedicate concursului internațional am fost invitați de către preotul comunității românești din Istanbul, pr. Sergiu Vlad, pentru a lua parte la hramul bisericii românești din Istanbul, și anume Biserica „Sfânta Muceniță Paraschevi”, hram la care suntem chemați să cântăm în strana stângă, alături de grupul de psalți greci, care va cânta în strana dreaptă. Corul „Cantus Domini” al Asociației Studenților Teologi Ortodocși este în plin avânt. Este alcătuit din seminariști, studenți masteranzi și doctoranzi teologi, dar și studenți de la Conservator, Medicină, Informatică, și cu toții încercăm să valorificăm tezaurul muzicii corale. În toată această activitate mă bucur foarte mult de colaborarea cu dirijorul secund al formației corale, Victor Stoica, alături de care dorim să realizăm un brand pentru muzica corală bărbătească românească”, a mai spus dirijorul Corului bărbătesc „Cantus Domini”.

Comentarii Facebook


Știri recente