Concert la Biserica „Sf. Spiridon Nou”

Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române a concertat în seara zilei de 17 aprilie 2016 la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou – Paraclis Patriarhal din București. La eveniment a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Corala a interpretat piese religioase specifice Postului Mare din repertoriul mai multor compozitori români și străini.

La final, Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul i-a felicitat pe dirijorii și membrii Coralei Nicolae Lungu pentru acest minunat moment dăruit oamenilor.

„Ne bucurăm din suflet că dincolo de repertoriul liturgic foarte bogat de diverşi autori consacraţi pe care îl prezentaţi în duminicile şi sărbătorile de la Catedrala Patriarhală aveţi şi un repertoriu diversificat cu care vă puteţi prezenta publicului de oriunde. Numele Coralei Patriarhale este cunoscut nu numai în ţară, ci şi peste hotare”, a spus Preasfinţia Sa.

Despre importanța participării la asemenea evenimente ne-a vorbit Pr. Arhimandrit Veniamin Goreanu, Ecleziarh al Catedralei Mitropolitane Sfântul Spiridon Nou.

„Participarea la un asemenea eveniment este folositoare. Pe de o parte, ea îl ajută pe om să contemple la frumuseţea lui Dumnezeu şi a lucrării Sale. Pe de altă parte, îl ajută pe om să se roage şi să-I cânte lui Dumnezeu pentru toate pe care Dumnezeu le-a făcut şi pe care le face frumoase şi le împlineşte în viaţa oamenilor”, a spus Arhim. Veniamin Goreanu.

„Am avut bucuria să susținem un concert reușit al coralei noastre într-o biserică cu o acustică specială cum este Catedrala Sfântul Spiridon”, a spus Părintele Stelian Ionașcu, dirijor al Coralei Nicolae Lungu a Patriarhiei Române.

Concertul face parte din Programul Stagiunii Corale Paul Constantinescu organizată de Asociaţia Naţională Corală din România. Următorul concert din cadrul Stagiunii va fi susținut de corala Cantus Domini  pe 22 aprilie 2016 la  Biserica Sfântul Elefterie  din București.

La Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou va avea loc marţi, 19 aprilie 2016, de la ora 18:30, Concertul caritabil Paşi spre lumina Învierii.

Comentarii Facebook


Știri recente