Concert de colinde şi daruri pentru credincioşi din Arhiepiscopia Târgoviştei

În Arhiepiscopia Târgoviştei s-au desfăşurat duminică, 18 decembrie, și luni, 19 decembrie 2016, mai multe acțiuni social-filantropice și educaționale, după cum informează Biroul de presă al Eparhiei.

Pentru început, tineri de la Parohia Geangoești, însoțiți de părintele Ovidiu Adrian Gâmbă, au colindat la Spitalul Județean din Târgoviște, oferind daruri bolnavilor internați în mai multe secții ale instituției. Apoi, au mers să colinde maicile de la mânăstirile Dealu și Viforâta, locașuri de cult binecunoscute din apropierea istoricei Cetăți de Scaun muntene.

O altă acţiune a fost organizată, după Sfânta Liturghie, de elevi de la Şcoala nr. 4, Şcoala nr. 3 şi Colegiul Național Nicolae Titulescu, îndrumaţi de profesorii lor de religie şi de Pr. Silviu Neaga. Ei au susţinut un concert de colinde în biserica Parohiei Pucioasa II, iar la finalul manifestării toți colindătorii au primit daruri. Tot în acelaşi program stabilit pentru aceste zile, preoții George Liviu Leu și Constantin Tuţă de la parohiile Cojocaru și Zăvoiu au mers la Căminul de bătrâni din Uliești și au oferit produse igenico-sanitare.

De asemenea, preoții Dragoș Sârbu, Emanuel Șerbănescu, Oancea Nicolae și Stancu Ștefan de la parohiile Ghirdoveni II, Hăbeni, Bucșani, urmare a unor colecte parohiale, au oferit, în apropierea sărbătorii Nașterii Domnului, Centrului social de la Țuicani și Centrului social de la Bucșani, îmbrăcăminte, materiale de curățenie și lenjerii de pat.
Parte a proiectului eparhial săptămânal de sprijinire a centrelor sociale din județul Dâmbovița, inițiat de IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, aceste acțiuni caritabile, care s-au ridicat la suma de 10.500 lei, se doresc a fi un bun exemplu pentru toți cei ce doresc să-și ajute semenii aflați în situații dificile.

Comentarii Facebook


Știri recente