Concert de colinde la Ploiești

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, duminică 15 decembrie a.c. a avut loc Concertul de colinde susținut de preoții din Protoieria Ploiești. Concertul s-a desfășurat în prezența a peste 1500 oameni, într-o sală arhiplină a Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploiești . În deschiderea concertului un grup de persoane private de libertate de la Penitenciarul Ploiești au interpretat câteva colinde.

După momentul frumos creat de aceste persoane private de libertate, a luat cuvântul doamna Madgalena Toma, Director Adjunct al Penitenciarului Ploiești, arătând legătura strânsă care există între Protoieria Ploiești și Penitenciarul din Ploiești.

„La sfârșitul concertului am ținut cuvânt de învățătură pentru cei prezenți arătându-le cât de benefică este pentru un neam să-și respecte preoții ca păstori de suflete, păstori care, prin rugăciune îl coboară pe Hristos din ceruri și tot prin rugăciune înălță sufletele credincioșilor . În încheiere după ce am adresat mulțumirile noastre către Bunul Dumnezeu, că ne-a dat putere să-L slăvim, către Preafericitul că ne-a dat Înalta binecuvântare, către preoții coriști și celorlalți factori care s-au implicat în buna desfășurare a acestui concert care a devenit un eveniment pentru credincioșii din Ploiești, a luat cuvântul Preacuviosul Părinte Arhimandrit David Petrovici, Exarh de zonă, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh, arătând că manifestarea a fost o reușită prin ea încălzind duhovnicește pe toți cei prezenți și totodată a adresat credincioșilor prezenți binecuvântările Întâistătătorului Bisericii noastre strămoșești, încurajându-i pe preoți coriști să mai desfășoare astfel de evenimente iar pe credincioși să fie mereu alături de păstorii de suflete”, a precizat pr. Ștefan Mușat.

Concertul a fost o reușită, la final cei prezenți au aplaudat la scenă deschisă prestația la nivel înalt a preoților coriști, rugându-i ca astfel de evenimente să fie cât mai dese.

Comentarii Facebook


Știri recente