Concert de colinde la Penitenciarul din Galați

În ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul, Protoieria Tecuci, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a desfășurat un program misionar și social filantropic în mijlocul deținuților de la Penitenciarul de maximă siguranță din Galați.

În capela „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din incinta Penitenciarului, un sobor de preoți au săvârșit rugăciunile speciale pentru cei din închisori și Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena, în prezența persoanelor private de libertate și a cadrelor acestei instituții, după cum ne-a transmis pr. Gabriel Molocea.

La eveniment au participat și un grup de tineri de la liceele tecucene, membri ai Ligii Tineretului Ortodox, care au susținut în fața celor prezenți un miniconcert de colinde. De asemenea, prin grija aceleiași protoierii au fost împărțite daruri de alimente, articole de încălțăminte și obiecte igienico-sanitare de primă necesitate. La final, tinerii au vizitat atelierul de pictură al Penitenciarului, unde au admirat câteva din picturile iconografice și peisagistice realizate de persoanele private temporar de libertate.

Comentarii Facebook


Știri recente