Concert de colinde la Comănești

„Am pornit cu vestea bună” la Comănești

Concertul de colinde  Am pornit cu vestea bună  a avut loc sâmbătă, 17 decembrie 2016, la centrul de agrement Trotușul din Comănești, conform site-ului oficial al Eparhiei Romanului și Bacăului.

Evenimentul, ajuns la a șaptea ediție, este organizat la inițiativa  părintelui Costel Mareș, protoiereul Protopopiatului Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Programul artistic a debutat cu un colaj de colinde interpretat de Grupul vocal folcloric Muguraşii din Agăş, coordonat de Ecaterina Raţă, urmat de părintele Cristian Pomohaci. În încheiere a concertat Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijată de Arhid. Iulian Dumitru. Moderatorul evenimentului a fost Părintele Ciprian Ignat, secretar Eparhial.

După concert, Pr. Costel Mareș a ținut un cuvânt despre sărbătoarea Nașterii Domnului.

Nașterea Domnului este cea mai mare minune pe care Dumnezeu a săvârşit-o după crearea lumii. Dumnezeu a venit în lume, s-a făcut om, pentru ca omul să devină dumnezeu după har. Acesta este darul suprem pe care Dumnezeu îl oferă lumii din dragostea sa nemărginită, a subliniat părintele protopop.

La final, părintele Mareș a invitat pe cei prezenți să participe la o colectă pentru o familie greu încercată din cauza unor probleme medicale.

Imnul O ce veste minunată, intonat de toți cei prezenți, a încheiat seara de colinde.

Comentarii Facebook


Știri recente