Concert de colinde la Bruxelles

La 14 decembrie 2014 românii din Belgia s-au bucurat de un concert de colinde, organizat de Biserica Sfânta Parascheva din Bruxelles. Concertul a avut loc în biserica parohiei.

„Un cor format din tineri teologi şi membri ai Corului Operei Române din Bucureşti a bucurat sufletele credincioşilor prin frumuseţea colindelor tradiţionale, interpretate cu talent şi dăruire. De asemenea, cei mai mici membri ai comunităţii i-au bucurat pe cei prezenţi cu poeziile şi colindele pregătite în cadrul Şcolii Parohiale”, după cum ne-a transmis Pr. Dr. Bogdan Popescu de la Biserica Sfânta Parascheva Bruxelles.

Biserica Parohiei Sfânta Parascheva din Bruxelles fost realizată în stil neogotic în anul 1866 după planurile arhitectului J.B. Helleputte pentru Congregația Surorilor Inimii lui Iisus. Desacralizat, locașul de cult a fost achiziționat de Fundatia Valențe Umane in luna mai 2009 și târnosit de Preasfințitul Parinte Marc Nemțeanul, Episcop Vicar al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, potrivit sfantaparascheva.be. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, începând cu data de 8 septembrie 2010, Părintele Bogdan Ioan Popescu organizează activitatea pastoral-misionară, liturgica și educațională de la Biserica Sfânta Parascheva din Bruxelles.

Comentarii Facebook


Știri recente