Concert de colinde în Parohia „Sfântul Gheorghe” din Nehoiu, susţinut în prezenţa IPS Ciprian

Concertul de colinde Hristos Se naște, slăviți-L!, interpretat de Corul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei Buzăului şi Vrancei, a fost susţinut duminică în biserica Parohiei Sfântul Gheorghe din orașul Nehoiu. IPS Ciprian a participat la eveniment, după ce mai înainte a oficiat Sfânta Liturghie.

În deschidere, a cântat Corul Liceului Teoretic Nicolae Iorga din localitate, sub îndrumarea Prof. Neluța Mirela Furtună.

La eveniment au participat și reprezentanți ai autorităților județene și locale care au oferit daruri tuturor copiilor prezenți, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit în timpul Sfintei Liturghii, ierarhul a vorbit despre rolul Bisericii în viaţa credincioşilor.

În momentul în care un credincios pășește pragul bisericii, el nu trebuie să-și mai pună problema când se va termina slujba, ci să-I mulțumească lui Dumnezeu că s-a învrednicit să răspundă chemării Sale de a participa la Sfânta Liturghie. Aici, intrăm într-o altă dimensiune a spațiului și a timpului. Biserica-lăcaș de cult este un pridvor al Raiului, al Împărăției cerurilor, unde ne întâlnim cu Mântuitorul, Care Se află pururea prezent pe Sfânta Masă din altar, intrăm în comuniune cu Maica Domnului și cu sfinții și trăim cu toții experiența comuniunii de credință și iubire în Hristos, prin pogorârea harului Preasfântului Duh asupra noastră, a spus Înaltpreasfinția Sa.

În semn de prețuire, Părintele paroh Bogdan Furtună i-a dăruit chiriarhului locului o icoană reprezentând pe Mântuitorul Iisus Hristos.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente