Concert de colinde în parohia ortodoxă română Sf. Serafim de Sarov, din Vilanova I la Geltru-Spania

În zilele Praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos o comunitate de români din Spania au împlinit și în acest an datina străbună.

Astfel, membrii parohiei ortodoxe române Sfântul Serafim de Sarov, din localitatea spaniolă Vilanova I la Geltru, au susținut două concerte de colinde. Primul concert a fost dedicat pentru românii ortodocși din zona Cataluniei, iar altul pentru poporul spaniol din localitate. De asemenea, la eveniment au fost invitate să participe și autoritățile locale.

„Corul parohiei noastre se află la cea de-a doua ediție a concertului de colinde. Anul trecut, când corul parohiei a luat naștere, am mai susținut un concert de colinde și iată că deja devine o tradiție. Anul acesta am susținut două concerte de colinde : în prima zi a Crăciunului, după Sf. Liturghie am colindat pentru românii ortodocși ai parohiei noastre, iar la sfârșit a venit și Moș Crăciun pentru cei mici. În ziua a doua a Crăciunului (26 decembrie 2011) am susținut un concert de colinde pentru poporul spaniol-catalan. La sfârșit toți cei prezenți s-au bucurat, gustând din bunătățile tradiționale. Alături de noi la acest eveniment au participat și reprezentanții autorităților locale, dar și părintele Protopop de Barcelona, Pr. Aurel Bunda. Dăm slavă Lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să formăm într-un timp așa de scurt un cor și care să fie atât de apreciat, atât de credincioșii noștri care se bucură de cântarea lor Duminică de Duminică, dar și de poporul spaniol”, ne-a mărturisit preotul paroh Constantin Alin Toader, care a inițiat și a urmărit îndeaproape toate pregătirile acestui eveniment.

Comentarii Facebook


Știri recente