Concert de colinde în Episcopia Caransebeșului

Miercuri, 18 decembrie 2013, a avut loc la Palatul Cultural din Reșița concertul tradițional de colinde „Hristos se naște, slăviți-L” susținut de corul mixt al catedralei episcopale „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, corul „Tibiscum” al Secției de Teologie Ortodoxă Didactică, grupul psaltic al Episcopiei Caransebeșului și corul „Menestrelul” al Palatului Copiilor din Reșița.

Evenimentul s-a bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a numeroși preoți din municipiul Reșița și a unei impresionante audiențe. La final toți cei prezenți au primit din partea chiriarhului iconițe și calendare, potrivit episcopiacaransebesului.ro.

Ierarhul a arătat că mergând în misiune și colindând se vestește Nașterea Domnului. „Prin aceste colinde venim ca să vestim și aici la Reșița Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos deoarece colindătorii sunt misionari, binevestesc Nașterea Domnului. Am venit în misiune ca să le binevestim tuturor că Nașterea lui Hristos se apropie, „Hristos se naște măriți-L, Hristos din ceruri întâmpinați-L, Hristos pe pământ înălțați-vă”. Am venit să ne înălțăm duhovnicește în aceste zile premergătoare Nașterii Domnului, să îi bucurăm pe toți frații noștri, prin colindul sfânt, bun și mântuitor și să le dorim tuturor sărbători fericite, un an nou cu bucurii, mulțumindu-le pe această cale și gazdelor care ne-au primit”, a precizat Preasfințitul Lucian.

Comentarii Facebook


Știri recente