Concert de colinde în Biserica „Schimbarea la Față” din Tulcea. Organizatorul evenimentului a fost Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian”

Un concert de colinde a fost susţinut joi în Biserica Schimbarea la Faţă din Tulcea. Evenimentul a fost organizat de Seminarul Teologic Sf. Ioan Casian din Tulcea.

Seara de colinde a fost deschisă de Corul psaltic al Seminarului Teologic, dirijat de Diac. Gorun Gheorghe Cristian.

Au mai evoluat: Corala Magnificat, a preoților din municipiul Tulcea, Dirijor Pr. Mihai Mihail Marian, și Corul preoţilor din Protopopiatului Babadag, dirijată de Pr. Nucă Nicolae. Momentul de încheiere a evenimentului a revenit Corului Carpe în Deum al Seminarului Teologic Sfântul Ioan Casian.

Aproximativ 25 de colinde tradiționale din toate zonele românești au fost interpretate de corurile care au urcat pe scenă în prezența PS Visarion al Tulcii, a reprezentanților autorităților locale, a preoților și a credincioșilor din toate parohiile tulcene, reuniți sub cupola bisericii.

Concertul de colinde a fost marcat și de momente poetice, interpretate de elevii seminariști.

La final, Episcopul Tulcii a adresat celor prezenţi un mesaj cu prilejul Sfintei sărbători a Nașterii Domnului Iisus. De asemenea, a felicitat organizatorii și corurile care au interpretat.

Concertul de colinde din seara aceasta face parte dintr-o serie de manifestări muzical – artistice desfășurate în perioada sfintei sărbători de Crăciun în mai multe parohii din municipiul Tulcea și din județul Tulcea.

Concertul de colinde, pe lângă latura sa direct artistică, a avut și un scop caritabil și anume, strângerea de fonduri pentru îngrijirea copiilor aflați în plasament la Mănăstirea Visterna.

Foto Credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente