Concert de colinde în Arhiepiscopia Târgoviștei

Duminică, 22 decembrie 2013, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, s-a desfășurat Concertul de Colinde, cu participarea Coralei Catedralei Mitropolitane și a Grupului Coral Bărbătesc Valachia Christiana.

La eveniment, desfășurat la Teatrul Municipal din Târgoviște, au participat oficialitățile orașului și ale județului, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, preoți și numeroși credincioși, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul său de la finalul concertului, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța colindelor în misiunea Bisericii, ca mijloc pastoral de propovăduire a adevărului Întrupării Fiului lui Dumnezeu, dar și despre lumina, bucuria și speranța pe care acestea le transmit sufletelor ascultătorilor, ca modalitate de pregătire pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat și rolul misionar al celor două coruri în misiunea eclezială a Eparhiei noastre, prin intermediul artei muzicale.

În încheiere, Înaltpreasfinția Sa a prezentat cele mai noi apariții editoriale ale editurii noastre eparhiale: un CD / DVD cu colinde, al Coralei Catedralei Mitropolitane, Almanahul bisericesc 2014 și o broșură misionară dedicată Sf. Împărați Constantin și Elena.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…