Concert de colinde în Arhiepiscopia Târgoviștei

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, s-a desfășurat duminică, 22 decembrie 2013, Concertul de Colinde, cu participarea Coralei Catedralei Mitropolitane și a Grupului Coral Bărbătesc Valachia Christiana.

La eveniment, desfășurat la Teatrul Municipal din Târgoviște, au participat oficialitățile orașului și ale județului, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, preoți și numeroși credincioși.

În cuvântul său de la finalul concertului, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța colindelor în misiunea Bisericii, ca mijloc pastoral de propovăduire a adevărului Întrupării Fiului lui Dumnezeu, dar și despre lumina, bucuria și speranța pe care acestea le transmit sufletelor ascultătorilor, ca modalitate de pregătire pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat și rolul misionar al celor două coruri în misiunea eclezială a Eparhiei noastre, prin intermediul artei muzicale.

În încheiere, Înaltpreasfinția Sa a prezentat cele mai noi apariții editoriale ale editurii noastre eparhiale: un CD / DVD cu colinde, al Coralei Catedralei Mitropolitane, Almanahul bisericesc 2014 și o broșură misionară dedicată Sf. Împărați Constantin și Elena.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente